Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2013

ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΚΗ

Η ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ε
 ΕΛΛΗΝΕΣ


Κάποιοι σχολίασαν απαξιωτικά και ειρωνικά τη στάση μου σε ένα θέμα που με ποναει, και που οι περισσότεροι από σας γνωρίζετε.
Το 2006 μετά από πρόσκληση της ίδιας  οργανώτριας  επιτροπής  των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Τορίνο 2006( που  τους γνώρισα στους δικούς μας  Ολυμπιακούς Αθήνα 2004), να μετέχω σαν εθελόντρια στους Αγώνες , δέχτηκα με μεγάλη μου χαρά.
Όμως το σύστημα παγκόσμια την αίτηση  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ   ΕΛΛΑΔΑ  την χαρακτήριζε  ΛΑΘΟΣ , δεχόταν μόνο το ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ…μου υποσχέθηκαν ότι θα λυθεί το λάθος  και έτσι πήγα. Δυστυχώς μου κρέμασαν την Σκοπιανή σημαία.
Σε αυτούς λοιπόν που με χαρακτήρισαν Αντίmarketing και άλλα που δεν είναι του χαρακτήρα μου να επαναλάβω απαντώ με ένα απόσπασμα από την ομιλία του Σμαραγδένιου Κύκλου της Χαριτίνης Χριστάκου .
Αυτοί λοιπόν που μιλάνε για τους ‘Έλληνες ως την αγαπημένη τους φυλή, την ίδια ώρα που τιμούν την φυλή αυτήν , την διαχωρίζουν από όλες τις άλλες. Και δεν την βοηθάνε θυμηθεί γιατί είναι ξεχωριστή. Η ικανότητα λοιπόν του Έλληνα, το ξεχωριστό των Ελλήνων, είναι μια  συχνότητα μέσα στο ψυχικό πεδίο, που μπορεί να κάνει υπέρβαση ή  κατάλυση , όλων των ορίων των στεγανών ,των διαχωρισμών, των διακρίσεων, βάζοντας μια αρετή μια αξία πάνω  από όλη την πραγματικότητα. Δηλαδή αυτό που η σημαία των Ελλήνων λέει, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ. Δεν λέει , Γαλλία η Ιταλία. Δεν λέει Τούρκος ή Ιταλός. Δεν λέει  Ευρώπη ή Ασία, δεν λέει ξηρά η θάλασσα, λέει δυο πράγματα: ή θα ζήσω όπως δικαιούμαι σαν ον δεν είναι η ελευθερία μιας χώρας η ελευθερία των Ελλήνων, είναι η Ελευθερία  της συνειδητότητας. Θέλω να ζήσω με την συνειδητότητα μου ελεύθερη και την ψυχή να μπορεί να επιστρέψει, αλλιώς ας πεθάνω , θα έρθω σε μια καινούργια ζωή. Αυτό είναι το θα πεθάνω. Αλλιώς δίνω ότι εδώ φαίνεται  να  έχω. Και τι έχω? Το σώμα μου έχω εδώ! Προτιμώ λοιπόν  να δοθεί αυτό σώμα υπέρ αυτής της ελευθερίας, γιατί μετά από λίγο καιρό, παιδιά , εγώ πάλι εδώ πίσω θα είμαι. Πίσω δεν κάνω. Θα ξαναγεννηθώ , θα ξαναενσαρκωθώ, και ξανά μανά τα ίδια. Θα έχετε και μένα πρόβλημα μες το ρουθούνι σας. Η ενοχλητική  μύγα που γυρνάει γύρω-γύρω. Το ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ είναι λοιπόν  το μόνο μέρος που έχει ακόμα διαφυλαχθεί στην πραγματική μνήμη, το ποια είναι η συχνότητα.
Η υπέρβαση ενός Έλληνα είναι ότι θα θέσει την αξία μιας ελευθερίας ή ίσως μιας παγκόσμιας ειρήνης ή ίσως μιας ανθρώπινης ισοτιμίας, πάνω από όλα τα δικά του συμφέροντα. Και μπορεί να δώσει κα τη ζωή του για αυτό, δηλ τη βιολογία του για αυτό.
Αυτό είναι η ποιότητα των Ελλήνων που όντως  Συμπαντική και Γαλαξιακή σημασία. Όχι Γήινη σημασία. Είναι Συμπαντική, είναι Γαλαξιακή η αξία αυτή. Γιατί ενώνει ένα  πλανήτη, έναν τεράστιο μέρος μιας συνειδητότητας με το ΟΛΟΝ.
Αυτό λοιπόν που  οι φυλές   δεν φέρνουν στο προσκήνιο , είναι « ο πραγματικός λόγος που  προτιμούν και ξεχωρίζουν τους Έλληνες» Και με τρόπο με τον οποίο γίνεται είναι και εύκολο να παραπλανηθούν οι Έλληνες, και να θεωρήσουν ότι ο ρόλος τους είναι να διαχωριστούν, ενώ ο ρόλος τους είναι  να ενώσουν. Είναι να υπερβούν.
Για αυτό πέταξα την Σκοπιανή Σημαία. ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ.
Σας  ευχαριστώ  
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΒΑΝΙΩΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου