Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

ΟΙ ΘΕΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ




 

«Οι θεοί των αρχαίων Ελλήνων δεν ήταν από αυτόν τον Γαλαξία, ήταν από τον Γαλαξία της Ανδρομέδας. Οι προσωποποιήσεις που έκαναν οι Έλληνες για τους θεούς τους δεν είχαν καμία σχέση με τους υπόλοιπους θεούς της ανθρωπότητας… Οι θεοί των Ελλήνων ήταν καθαρά ανθρώπινοι … ούτε θεότητες με έξι χέρια, ή με προβοσκίδες όπως στην Ινδία, ούτε θεότητες με κεφάλι σκύλου, γάτας, κλπ όπως στην Αίγυπτο, ή σαν τον Θωρ και τους βόρειους θεούς.

Εάν το δεις ως παρατηρητής, και λάβεις υπόψη σου ότι είναι γνωστό πως οι θεοί σχετίζονταν με κάποιο αστρικό σύστημα όπως οι Αιγύπτιοι με τον Σείριο, κλπ, τότε είναι προφανές ότι κάτι με τους Έλληνες είναι τελείως διαφορετικό.

Και είναι επίσης προφανές ότι υπάρχουν δύο τελείως διαφορετικά στοιχεία: πρώτον, όλοι οι θεοί των Ελλήνων είναι πλήρως ανθρωπόμορφοι (εκτός από τον Ήφαιστο και τον Πάνα) και δεύτερον, ότι είναι όλοι όμορφοι, είχαν Κάλλος.

Ήταν η ευφυΐα των Ελλήνων που έφτιαξε Θεούς με τα δικά τους χαρακτηριστικά;

Όχι, η ευφυΐα των Ελλήνων ήταν ότι μπορούσαν ν’ αντιληφθούν ότι οι Θεοί δεν είχαν μορφή… αυτό είναι ένα υψηλότερο επίπεδο αντίληψης από την μεριά των Ελλήνων… Μπορούσαν ν’ αντιληφθούν ότι τα πεδία φωτός που έρχονταν σ’ επαφή μαζί τους δεν είχαν μία συγκεκριμένη μορφή και έτσι δεν μπορούσαν να τους αποδώσουν μία μορφή.

Οπότε, ο πιο φυσικός γι’ αυτούς τρόπος ήταν να φτιάξουν ως γλυπτό ή ζωγραφιά μία μορφή με βάση αυτό που το αίσθημα δημιουργεί μέσα τους. Οπότε έφτιαξαν ανθρώπινες μορφές σαν τις δικές τους οι οποίες απέδιδαν το αίσθημα του πεδίου φωτός με το οποίο έρχονταν σ’ επαφή.

Επειδή ο γαλαξίας της Ανδρομέδας είναι ήδη φωτισμένος, αυτοί που επικοινωνούσαν με τους Έλληνες δεν έστελναν «πακέτα σκέψεων» με μορφές, γιατί δεν τους οδηγούσαν σε μορφοποιήσεις… που εγκλωβίζουν τον νου. Ήθελαν να μεταφέρουν γνώση που θ’ απελευθέρωνε τον Νου. Γι’ αυτό και δεν εξέπεμψαν μέσω των σκέψεων δικές τους μορφές. Έτσι επέτρεπαν στον «λήπτη» της επικοινωνίας, να δώσει ο ίδιος την μορφή που τον εκφράζει και τον αντιπροσωπεύει.

Έτσι εξηγείται αυτό που φτιάξαμε εμείς ως Έλληνες. Και αυτό που φτιάξαμε ως Έλληνες ήταν συγκεκριμενοποιήσεις αόριστων εννοιών. Ήταν σαν κάποιος να μας δίδαξε τι είναι το Κάλλος και μας μετέφερε την συμπύκνωση (γνώση) της διάνοιάς του… και αντιληφθήκαμε το Κάλλος και του δώσαμε μια μορφή που σχετιζόταν με μας – δηλαδή αποτυπώσαμε μία ανθρώπινη μορφή με χαρακτηριστικά και δομή και κίνηση που απέπνεε το Κάλλος.

Άλλος μας μετέφερε την ικανότητα της επαγωγής στην σειρά των σκέψεων του νου. Ό,τι μεταφέρθηκε ήταν συγκροτημένα «πακέτα σκέψεων». Δεν είχε να κάνει ούτε με το από πού έρχονται αυτά, ούτε ποιοι είναι αυτοί που τα στέλνουν. Αυτοί που τα έστελναν δεν ήθελαν καν να πάρουν δάφνες για αυτά που έστελναν, ούτε να πουν εμείς είμαστε που σας δίνουμε τα φώτα.

Δεν ήταν ποτέ εδώ ως φυσικές παρουσίες αλλά ήταν πάντα εδώ ως θεμελιώδεις δομές της σκέψης του πνεύματος. Δεν ήταν ποτέ, αλλά δεν έφυγαν και ποτέ. Άρα αυτοί εργάζονταν όντως για την ελευθερία του νου στην ανθρωπότητα. Αλλιώς θα είχαν ονοματεπώνυμο και διεύθυνση…

 

Το κοινό τους στοιχείο ήταν το Κάλλος, η Ομορφιά, η Αρμονία… Ο τρόπος που αποτύπωσαν οι άνθρωποι τα πεδία των δονήσεων, δηλαδή η προσωποποίηση που έφτιαξαν οι Έλληνες για αυτές τις δονήσεις, είχε ως κοινό στοιχείο το Κάλλος - την αρμονία, την συμμετρία και την ομορφιά. Αυτά τα στοιχεία παραπέμπουν σ’ ένα πεδίο δημιουργικών σκέψεων που σε όλες του τις εκφάνσεις –δηλαδή είτε μιλάει για την υγεία, την αριθμητική, ή την φιλοσοφία ή την λογική ή την φύση- όλες οι εκφάνσεις του είχαν ισορροπία, αρμονία και Κάλλος.  

Αυτά τα πακέτα σκέψεων που μεταφέρθηκαν –που διδάχτηκαν- σ’ εκείνους ήταν τότε έτοιμοι να τα λάβουν, κάθε πακέτο σκέψεων είτε είχε να κάνει με την ιατρική, την βοτανολογία, ή την θεραπεία ή τα μαθηματικά, κάθε τέτοιο πακέτο έχει μέσα του δέος και απίστευτο κάλλος… προκαλεί μέσα στον άνθρωπο το Δέος του Κάλλους. Ένα σώμα σκέψεων και γνώσεων που ακόμα και τώρα όταν έρχεσαι σ’ επαφή με αυτό υπάρχει μέσα του το Κάλλος του Φωτός.

Οι Θεοί των Ελλήνων είναι οι μόνες θεότητες σε όλην την ανθρωπότητα που είναι τελείως διαφορετικές, πλήρως ανθρωπόμορφοι. Αν σκεφτείς τους άλλους θεούς της ανθρωπότητας, αυτό είναι προφανές. Επομένως, αυτοί οι Θεοί των Ελλήνων ήταν οι «αλλόκοτοι» μέσα στο σύνολο των θεοτήτων της ανθρωπότητας γιατί δεν είχαν ούτε πέντε χέρια, ούτε μύτες πουλιών..

Νομίζω ότι οι Ανδρομέδειοι και το Πνεύμα αυτό που επιφοίτησε τους αρχαίους Έλληνες, που είχε την ευσπλαχνία να το κάνει αυτό για την ανθρωπότητα, όταν η συχνότητά τους θα μπορεί να παραληφθεί και να γειωθεί, θα μας διδάξουν και θα μας δείξουν πως αυτό που είμαστε σήμερα είναι αυτό που θα είμαστε αύριο σε συσχετισμό με το χθες. Εμείς έχουμε συνηθίσει την κίνηση της σκέψης μας προς μία κατεύθυνση. Αυτοί θα απεγκλωβίσουν την σκέψη μας να μπορεί να κινηθεί και στην αντίθετη κατεύθυνση. Ούτε εγώ μπορώ πλήρως να κατανοήσω αυτό που λέω αυτή την στιγμή. Όπως εμείς πάμε από το Α, στο Β, στο Γ και στο Δ. Έτσι, μπορείς να πας από το Δ, στο Γ, στο Β και στο Α…»

 
Απόσπασμα από την Πλειάδια Κοσμολογία της Χαριτίνης  Χριστάκου
www.kryon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου