Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

ΚΝΩΣΣΟΣ



Ομφαλός του Χρόνου και Πύλη του Χρόνου

Πλειάδεια Επικοινωνία, Ηράκλειο, Κρήτης      25 Νομβρίου 2012

Κύρια Σημεία:
Ο Ναός του Ιερού Θηλυκού, της Γαίας, της Αγαθότητας και της Εμπιστοσύνης…
Πρωτογενής Ιερός Βωμός Αρμονίας, εμπνευσμένος από τον Σείριο.
Εκπαίδευση, καθημερινότητα και εμπόριο …
Η προδιάθεση για εσωτερικά ταξίδια ~ η αποδέσμευση από τον γραμμικό χρόνο.
Ο αιθερικός ναός του Ιλαρίωνα – ένας κόμβος μνήμης
Κνωσσός, Πύλη σύνδεσης με αστρικές ζωές και Πύλη Θεραπείας
Ναός Σμαραγδένιας Φλόγας και θεραπεία
Γραμμικό και Αστρικό Πεπρωμένο
Κνωσσός: πεδίο ζώσης σοφίας και διδασκαλίας
Βενιζέλειο Νοσοκομείο και θεραπεία
Ο Κύλινδρος του Ιλαρίωνα
Η πρώτη ομάδα κρούσης του Μιχαήλ : Θραύστες ή Energy Pattern Breakers
Κάθε θεραπεία εργάζεται στο παρελθόν ή στο μέλλον για να αλλάξει το παρόν.
Δώματα Θεραπείας Ναού
Η έκπληξη, ως μέγας αρωγός της θεραπείας
Το interface πεδίο στην θεραπεία
Η πιο σύντομη συμπυκνωμένη θεραπεία
Ο Πέλεκυς και ο Ταύρος
Η αληθινή ιστορία του Αιγέα
Η Πλειάδεια Επικοινωνία:
….. Σκαλίζοντας προς τα πίσω τα φύλλα του χρόνου, και πηγαίνοντας πίσω, πίσω, πίσω, στις μνήμες, ψάχνοντας το ξεκίνημα, από πού ξεκίνησε αυτή η θηλυκή ενέργεια που εμποτίζει περίτρανα το νησί, θα ανακαλύψουμε ότι χιλιάδες χρόνια πριν από το σήμερα, το νησί ήταν στην ουσία ένα ενεργειακό κέντρο, ένας ΝΑΟΣ, που η ενέργεια του ήταν αφιερωμένη στην αγαθότητα και στην εμπιστοσύνη - στην ενέργεια της πιο ιερής ποιότητας μέσα στο Είναι.
Η πρώτη αίσθηση του πεδίου της Κνωσού ήταν καθαρά από την οικογένεια του Γαβριήλ. Την οικογένεια αυτών που φροντίζουν η αγάπη να κρατά ανοιχτούς τους διαδρόμους επικοινωνίας της. Ξαναπηγαίνοντας χιλιάδες χρόνια πίσω, η Κνωσός ως επίκεντρο και ο μεγάλος Λαβύρινθος, ήταν από τα πιο πρωτογενή πεδία ιερών βωμών Αρμονίας στην Γη.
Φτιάχνοντας με Ιερή γεωμετρία τον Λαβύρινθο της Κνωσού, οι άνθρωποι μπορούσαν να γειωθούν και να λειτουργήσουν με ενέργειες και συχνότητες που γεννιούνταν μέσα σε αυτήν την Ιερότητα. Αυτές ήταν οι συχνότητες της Εμπιστοσύνης και της Αθωότητας.
Ακούγεται παράξενο στην σημερινή εποχή να φανταστούμε ότι θα φτιάχναμε έναν Ναό γεωμετρώντας με τον με τέτοιο τρόπο που θα έφερε το ενεργειακό μοτίβο της Αρμονίας, προκειμένου μέσα του να μπορούν να ζουν οι συχνότητες της αγαθότητας και της εμπιστοσύνης. Είναι ενδιαφέρον να το σκεφτείτε… ένα κτίσμα όπου ο εξωτερικός τοίχος λέει ‘ΑΡΜΟΝΙΑ’ και μέσα του ζει ο Αγαθός, ο οποίος εμπιστεύεται…
Ας κάνουμε μία παρένθεση ξεκαθαρίζοντας την έννοια του Αγαθού…
Ο αγαθός δεν είναι χαζός. Ο χαζός δεν διακρίνει το κακό. Ο αγαθός όμως διακρίνει και αναγνωρίζει το κακό και έχει επιλέξει άλλο δρόμο. Η αγαθότητα δεν είναι αφέλεια, ούτε ανοησία. Ο αγαθός γνωρίζει ότι μπορεί να φερθεί κουτοπόνηρα, μπορεί να την φέρει σε πολλούς, και μπορεί να καταλαβαίνει τα κόλπα τους. Επίσης όμως γνωρίζει πως εάν σκέφτεται έτσι, ζει μέσα στην κουτοπονηριά, η οποία τον δηλητηριάζει.
Ο αγαθός γνωρίζει το κόστος της χαζοεξυπνάδας… Ο χαζοέξυπνος όχι… Στην χαζοεξυπνάδα, το άτομο φαίνεται να είναι πολύ ξύπνιο, αλλά ζει συνέχεια μέσα σε καχυποψία, ανησυχία, πιστεύοντας ότι θα κοροϊδέψει τους υπόλοιπους, και δεν εμπιστεύεται τίποτα και κανέναν. Ο ξύπνιος ζει μέσα σ’ ένα δηλητηριώδες πεδίο την ίδια ώρα που νομίζει ότι είναι πολύ ξύπνιος.
Ο αγαθός όμως κατανοεί πώς λειτουργεί η κουτοπονηριά και η χαζοεξυπνάδα. Κατανοεί πως έτσι αυτο-δηλητηριάζεται. Ο αγαθός συνειδητά αποφασίζει ότι θα καλλιεργεί και θα τρέφει μέσα του αγαθές ιδέες και σκέψεις. Μπορεί να δει τους πάντες καχύποπτα, αν θέλει. Δεν το επιλέγει. Μπορεί να δει τα παιχνίδια που παίζουν οι υπόλοιποι. Δεν επιλέγει να ασχοληθεί. Όχι γιατί είναι χαζός, αλλά γιατί έχει αποφασίσει ότι αυτό δεν του προσφέρει κάτι επιθυμητό. Δεν του διασφαλίζει την καλή ζωή, την ευτυχία, ούτε καν τους πόρους για να ζει. Δεν του διασφαλίζει τίποτα. Γιατί λοιπόν να ασχοληθεί;
Πάμε λοιπόν πίσω στο χρόνο, σε μια εποχή 7.000 χρόνια πριν, από όπου ξεκίνησε μια μεγάλη περίοδος , ένα μεγάλο κομμάτι της Ιστορίας που έχει να κάνει με την Κρήτη και το Αιγαίο. Δεν ήταν ακριβώς ίδια η γεωγραφία στο Αιγαίο. Ούτε τα νησιά ήταν ακριβώς έτσι, ούτε τα όρια της ξηράς ήταν ακριβώς ίδια. Ο συγκεκριμένος τόπος είχε επιλεγεί ενεργειακά.
Οι Σοφοί κοιτώντας στο μέλλον είχαν δει ότι θα ερχόταν μια περίοδος που θα κρατούσε γύρω στα 3.500 χρόνια, όπου θα προσεγγίζαμε την πλήρη ανάμνηση των εαυτών μας. Είχαν δει επίσης ότι μετά από αυτήν την περίοδο, θα ακολουθούσε η περίοδος της απώλειας της μνήμης, μιας φαινομενικής απώλειας. Η λήθη θα μειώνονταν γύρω στο Ο (ΜΗΔΕΝ) χρόνο, και θα έφερνε μια περίοδο καινούργια στη συνειδητότητα, όπου θα ξεκινούσε η συνειδητή διαδικασία ανάπτυξης της ενθύμησης.
Ο Ναός της Κνωσού δεν ήταν ένας Ναός αφιερωμένος σε κάποιον άνδρα. Ο Ναός της Κνωσού ήταν ένας ναός αφιερωμένος στο Ιερό Θηλυκό. Ήταν ένας Ναός όπου λατρευόταν η ΓΑΙΑ ως εκπρόσωπος και εκδήλωση της Ιερής Μητέρας. Μην το ανάγετε σε άντρες και γυναίκες. Η Ιερή Μητέρα αφορά στις ποιότητες της ενέργειας.
Η ενέργεια της Τήνου ήταν ένα μικρό παρακλάδι της ενέργειας που υπήρχε εδώ 7.000 χρόνια πριν. Αν η Τήνος θεωρείται σήμερα θαυματουργή, να ξέρετε πως ήταν ένα μικρό παρακλάδι, μια υποφλεβίτσα, της κύριας αρτηρίας που είχε δημιουργηθεί στον χώρο της Κνωσσού, σ’ αυτό το νησί. Οι Σοφοί προτιμούν να το λένε «το Νησί». Όταν είσαι από την «άλλη πλευρά» και μιλάς για το «Νησί», όλοι καταλαβαίνουν για ποιο νησί μιλάς, γιατί είναι το Ιστορικό Νησί της Μνήμης της Κυράς – της Γαίας.
Έχει υπάρξει μια πολύ μεγάλη αλλαγή από τότε μέχρι τώρα. Σταδιακά κυριάρχησαν οι αρσενικές ποιότητες της δύναμης, της επιβολής, της εξουσίας. Σταδιακά, οι αρσενικές ποιότητες σφετερίστηκαν τις μαλακές, αγαθές, γεμάτες εμπιστοσύνη, διαισθητικές ποιότητες του Θηλυκού. Θα γνωρίζουμε με βεβαιότητα πως η αλλαγή συνειδητότητας του πλανήτη έχει συμβεί, όταν εκδηλωθεί η αλλαγή στο Νησί της Μητέρας.
Οι ποιότητες της Κυράς είναι η πρόθεση αγαθότητας. Θα αναδυθεί και θα εκδηλωθεί όταν η κρίσιμη μάζα θα έχει την συνειδητή πρόθεση να βλέπει με αγαθότητα τις άλλες ψυχές, έχοντας επίγνωση της ποιότητας και της λειτουργίας της αγαθότητας, και θα έχει μάθει πως ο μόνος δρόμος για την ευτυχία είναι η εμπιστοσύνη προς Αυτόν από τον οποίον εκπορεύεται η αγαθότητα.
Ο Ναός λοιπόν ήταν έμπνευση που ήρθε από τον Σείριο. Αυτοί οι οποίοι ήταν οι αρχιτέκτονες, οι δομητές του Ναού , ήταν ενσαρκωμένες ψυχές από τον Σείριο, γεωμέτρες και αρχιτέκτονες, οι οποίοι ήρθαν και έζησαν εδώ σαν ενσαρκωμένες ψυχές, χωρίς να χάσουν τις μνήμες των εαυτών τους.
Εκείνη την εποχή οι ψυχές που γεννιόνταν είχαν την ενσυναίσθηση ότι είναι πνευματικά όντα, ότι είναι αθάνατες, ότι κάνουν ένα κύκλο ζωής , ότι δεν πεθαίνουν πραγματικά, ότι οι υπόλοιποι γύρω τους είναι η ομάδα τους, οι οικογένειες με τις οποίες ήρθαν. Όταν γεννιέσαι με αυτήν την συνειδητότητα, το ζητούμενό σου είναι να μπορέσεις να αφουγκραστείς το γιατί ήρθες, τι σου ζητά η ζωή να συνεισφέρεις, γιατί πήρες την απόφαση να είσαι εδώ. Όταν γεννιέσαι με τέτοια συνεδητότητα, δεν χρειάζεται να περάσεις από τα γνωστά σχολεία και εκπαιδευτικά συστήματα…
Τότε, υπήρχαν άλλες δομές εκπαίδευσης… δεν υπήρχαν τα σχολεία όπως τα κατανοούμε εμείς, δεν υπήρχαν τάξεις όπως τις κατανοούμε. Όλα λειτουργούσαν σε ένα πλαίσιο κοινότητας, δηλ. τα παιδιά μεγάλωναν παρακολουθώντας τις ζωές των μεγάλων. Το παιδί στεκόταν και περπάταγε, πολύ νωρίτερα από τους δώδεκα μήνες. Η διαμόρφωση των οστών και του ενεργειακού ατομικού πεδίου, γινόταν μέσα σε πέντε- έξι μήνες.
Αυτό σημαίνει πως ένα μωρό πέντε- έξι μηνών ήταν σχεδόν αυτόνομο. Στεκόταν όρθιο πολύ γρήγορα, αυτονομούνταν πολύ νωρίτερα, και συνόδευαν τους μεγάλους στις δραστηριότητές τους. Φανταστείτε ότι πηγαίνετε στη δουλειά σας μαζί με το παιδί σας , αλλά το ίδιο κάνουν όλοι οι άλλοι. Βεβαίως δεν εργάζονταν σε τράπεζες, σε ασφαλιστικούς οργανισμούς ή σε δημόσιες υπηρεσίες, γιατί δεν υπήρχαν αυτά. Η ζωή τους ήταν σε κοινότητες, και το εμπόριο ήταν διακοινοτικό, από κοινότητα σε κοινότητα.
Λένε ότι η προδιάθεση αυτών που ζουν σ’ αυτό το Νησί είναι για ταξίδια… Ότι υπάρχει μία βαθύτερη ενέργεια, όπου όλοι «θέλουν» να νοιώσουν ελεύθεροι. Όλοι «θέλουν» να φύγουν, να ταξιδέψουν, και αυτό είναι ένα υπόλειμμα - αποτύπωμα από εκείνη την εποχή, όπου γίνονταν πολλά ταξίδια - όχι όμως όπως η Ιστορία τα έχει διηγηθεί. Είχαν πλοία, αλλά δεν ήταν τόσα πολλά τα ταξίδια - αυτό έγινε πολύ αργότερα. Όταν η ενέργεια άρχισε να φθίνει, τότε άρχισε το εμπόριο…
Τα ταξίδια για τα οποία μιλούν είναι ταξίδια εσωτερικά. Όσοι γεννιούνται σε αυτό τον τόπο, έχουν την ανάγκη να κόψουν τις αλυσίδες του γραμμικού χρόνου – μία βαθύτερη καθήλωση των εαυτών τους. Όχι μια εξωτερική γεωγραφική καθήλωσης, αλλά την ανάγκη να απαλλαγούν, να απελευθερωθούν… Όσοι ζουν στο νησί αισθάνονται ότι τα πάντα, με έναν παράξενο τρόπο, τους κρατούν … και τους κρατούν… οι συχνότητες των χρόνων.
Για να καταλάβετε τις συχνότητες των χρόνων, πάμε πίσω …
Γυρνάμε πίσω στις σελίδες του βιβλίου, τότε που οι σοφοί είχαν διαβλέψει ότι έπρεπε να δημιουργηθεί ένας καλός ενεργειακός κόμβος, ο οποίος θα κρατούσε ανοιχτούς τους χρονοδιαδρόμους της μνήμης.
Σκεφτείτε ότι μπορούσαν να δουν το χρόνο, όπου θα γεννιόμασταν και δεν θα θυμόμασταν τίποτα.
Κάτι έπρεπε να δημιουργηθεί στην Γη, ένας κόμβος, μια ενεργειακή συμπύκνωση, που θα κρατούσε ζωντανές τις μνήμες των εαυτών μας την εποχή που εμείς δεν θα τις φέραμε συνειδητά . Αποφασίστηκε ότι το κατάλληλο σημείο λόγω της δύναμής του μέσα στο υγρό στοιχείο, ήταν στην Κρήτη, γιατί είχε επιπλέον επαρκείς αποστάσεις από ξηρά.
Αποφασίστηκε λοιπόν ότι θα γίνει εδώ ένας Ναός, ουσιαστικά ένας αστρικός, αιθερικός Ναός, ο οποίος όμως δεν θα έμενε στο αιθερικό πεδίο της Γης, αλλά θα γειωνόταν στο πλανητικό δικτύωμα. Έτσι, δεν θα είχε μια αιθέρια σύνδεση με τη Γη, αλλά μια συνδημιουργική δύναμη, τέτοια που άτομα, ψυχές που θα ζούσαν αργότερα πάνω στη Γη, θα μπορούσαν να αντλήσουν μνήμες και ενέργεια από αυτό.
Αυτός ο αιθερικός Ναός, υπάρχει ακόμα. Μπορεί να έχετε ακούσει ότι υπάρχει ο Ναός της Σμαραγδένιας φλόγας εδώ στο Νησί, ο Ναός του Ιλαρίωνα. Έχει διατηρηθεί η αιθερική υπόσταση του Ναού.
Όσοι έχετε γνωρίσει ή έρθει σε επαφή με τον Ιλαρίωνα ή τον Ραφαήλ, εξωτερικά οι ενέργειές τους φαίνονται να έχουν αρσενικές ποιότητες. Όσο πιο βαθιά πάτε στις ποιότητες τους, τόσο πιο πολύ το πεδίο γίνεται μαλακό , γλυκό, αθώο, τρυφερό, στοργικό, μέχρι που χωρίς να το καταλάβεις έχεις βρεθεί να σε κρατά στην αγκαλιά της η Μαρία.
Και είναι σαν ο Ιλαρίωνας και ο Ραφαήλ να κρύβουν στο βάθος του δικού τους κέντρου της καρδιάς, την Ιερή μητέρα την οποία διαφυλάττουν, ας πούμε προστατεύουν, ούτως ώστε όποιος δεν έχει επαρκή ισορροπία, να μην μπορεί να την προσεγγίσει. Είναι μια άλλη αντίληψη της ισορροπίας για την οποία δουλεύει ο Ραφαήλ.. Έτσι, παρότι οι φήμες -όπως διαδίδονται και ξεφτίζουν μέσα στους διαδρόμους του χρόνου, μιλούν για τον αιθερικό ναό του Ιλαρίωνα, στην πραγματικότητα αυτός είναι ένας κόμβος Μνήμης για να συνδεθούμε με το βαθύτερο μέρος της ενέργειας του Ναού, που είναι και γειωμένο στη Γη.
Αυτό το μέρος είναι το μέρος της Ιερής μητέρας του καθενός, δηλ. του ευαίσθητου, στοργικού και τρυφερού μέρους της ύπαρξης μας. Είτε είμαστε γυναίκες είτε είμαστε άνδρες.
Έγιναν πολλά και διάφορα στο νησί, τα οποία ξεκίνησαν από τους Ατλάντιους. Είχαν έρθει στο Νησί κάποιοι Ατλάντιοι και κάποιοι Λεμούριοι. Αυτοί είχαν δημιουργήσει τις πρώτες μικρές κοινότητες, που ήταν ολιγάριθμες ομάδες. Ήρθαν και κάποιες ομάδες και από την Αίγυπτο. Όλοι αυτοί μετέφεραν στο Νησί νοοτροπίες και γνώσεις από διαφορετικά αστρικά συστήματα. Το σχέδιο λοιπόν, η συνομωσία του Σύμπαντος ήταν, ότι μέσα από την καταστροφή αυτών των πολιτισμών, κάπως περίεργα θα βρισκόντουσαν διαφορετικές αστρικές φυλές στον ίδιο χώρο - Κρήτη, και θα συνέδεαν τις αστρικές γνώσεις τους, δημιουργώντας την πρώτη μεγάλη Αστρική Πύλη Χρόνου.
Αυτή λοιπόν η Αστρική Πύλη του Χρόνου, μπορεί να σε πάει οπουδήποτε μέσα στην συνειδητότητά σου ή να σε φέρει σε επαφή με οποιαδήποτε παλαιότερη ή μελλοντική ζωή της συνειδητότητας σου. Είναι δηλαδή σύνδεσμος με διαδρόμους χρόνου μέσω των οποίων μπορείς να πας οπουδήποτε και να συνδεθείς με οτιδήποτε. Από την δική τους οπτική, αυτή η Πύλη διασφάλιζε την ελευθερία της συνειδητότητας για το μέλλον, γιατί διασφάλιζε την πρόσβαση στα αρχεία της μνήμης της ψυχής στις αστρικές της ζωές.
Λένε λοιπόν πως αυτή η Πύλη Χρόνου, σήμερα είναι για εμάς μια μεγάλη Πύλη Θεραπείας. Το Νησί έχει θεραπευτική ενέργεια. Ο χώρος του στο μέσον του Υγρού στοιχείου είναι Ιερό Θεραπείας. Δεν έχει να κάνει με δύναμη ή εξουσία ή κυριαρχίες. Έχει να κάνει με μια τεράστια Πύλη Θεραπείας από την οποία εισέρχονται θεραπευτικές ενέργειες.
Είναι σημαντικό το πώς κινούνται οι άνθρωποι, πάνω στο Νησί. Είτε το συνειδητοποιούν, είτε όχι, οι άνθρωποι που ζουν στο Νησί αποτελούν Ιερά Δοχεία Επικοινωνίας και Σύνδεσης με την Πύλη της Θεραπείας. Αποτελούν ζώντα δοχεία επικοινωνίας και θεραπείας γιατί ζουν μέσα στο πεδίο το οποίο εκτείνεται πολύ πέρα από το νησί - μου δείχνουν μια τεράστια σφαίρα με επίκεντρο την Κνωσό. Πολλοί άλλοι μικρότεροι Ναοί- λαβύρινθοι ήταν παρακλάδια υποστήριξης του κυρίως κόμβου.
Θα μας θυμίσουν πως στους αστρικούς χρόνους, όλοι ανεξαιρέτως έχουμε πολύ ωραίες ζωές αλλά και πολύ ζόρικες ζωές. Όταν όμως ζεις την ζωή σου σαν άνθρωπος μέσα σε μια Πύλη Αστρικού Χρόνου, που είναι πύλη θεραπείας για τους αστρικούς χρόνους, αυτό σημαίνει πως οι προηγούμενες ζωές βιώνονται κυτταρικά πιο έντονα. Μπορεί να έχεις πιο έντονα όνειρα , πιο έντονες τάσεις για το καλό ή το κακό. Μπορεί να έχεις πιό πολλές εμμονές ή προσκολλήσεις σε κάποια πράγματα, αντιπάθειες για κάποια πράγματα. Δηλαδή ζώντας μέσα σε ένα τέτοιο πεδίο, δυναμώνουν πολύ οι θετικές και αρνητικές ενέργειες των εαυτών. Όλα βιώνονται σε μια υψηλότερη ένταση. Μπορεί να έχεις σχέσεις μεγάλης αγάπης ή μεγάλου μίσους. Είναι επομένως πιο εύκολο να δημιουργηθούν συγκρούσεις -μικρές ή μεγάλες- ή με συνειδητή λειτουργία να δημιουργηθεί ενοποιητική ενέργεια. Αυτό όμως μόνο συνειδητά μπορεί να συμβεί.
Υπάρχουν Πύλες Αστρικού χρόνου οι οποίες δεν προορίζονται για θεραπεία. Αυτές χρησιμοποιούνται για να εισέρχονται και να εξέρχονται ενέργειες - άλλες για βοήθεια, άλλες για ανατροπή. Όταν μπαινοβγαίνουν αστρικά όντα μέσα σε μια πραγματικότητα, άλλα έχουν ατζέντες που βοηθούν τους ανθρώπους, άλλα έχουν ατζέντες οι οποίες δεν βοηθούν τους εαυτούς τους.
Διαχωρίζουν λοιπόν τις γενικότερες Αστρικές Πύλες του χρόνου, από την συγκεκριμένη Αστρική Πύλη, η οποία επειδή γεωμετρήθηκε από τους Σείριους, συνεχίζει να υπάρχει στον χρόνο. Πολλές άλλες αστρικές πύλες χρόνου , έχουν ανοίξει και έχουν κλείσει ενδιάμεσα. Αυτή η Πύλη δεν έχει κλείσει ποτέ.
Οι Δελφοί θεωρούνται ο Ομφαλός της Γης για τις ζωτικές ενέργειες του πεδίου.
Η Κνωσός είναι ο Ομφαλός του Χρόνου για τη Γη και η πρόσβαση των ψυχών στο Άχρονο.
Η διπλή λειτουργία της Πύλης του Χρόνου είναι η εξής: η ψυχή πριμοδοτείται να ακολουθήσει αυτό που είναι το γραμμικό της πεπρωμένο. Η ψυχή έχει πολύ ενέργεια, θέλει να κινήσει βουνά, να κατακτήσει το Σύμπαν, να εκταθεί παντού. Αυτό αντιστοιχεί στην τάση του κάθε ανθρώπου να ακολουθήσει την πορεία των πραγμάτων με δυναμισμό. Αυτό έχει ως εκδήλωση τα άτομα να θέλουν να ζήσουν την ζωή τους πιο έντονα. Η ψυχή ζει τα πάντα με ένταση, σύγκρουση και αγάπη, και αυτό έχει μια ευχαρίστηση για την ψυχή.
Έτσι λοιπόν το άτομο ζει με δύναμη και πάθος, ένταση και φλόγα. Αυτό είναι το γραμμικό πεπρωμένο της εκπλήρωσης του ατόμου.
Το αστρικό πεπρωμένο είναι κάτι πέρα από αυτό. Το αστρικό πεπρωμένο λέει μέσα στο άτομο «δεν μπορεί να έχω έρθει στη ζωή μου μόνο για αυτό. Να την ζήσω μόνο για αυτό. Κάτι άλλο πρέπει να υπάρχει πίσω από αυτό. Κάτι ποιο σημαντικό κάτι ποιο ουσιώδες». Η Πύλη του Χρόνου δίνει το φορτίο της, δίνει περισσότερη πολύ ενέργεια και το άτομο καθορίζει που θα φορτίσει αυτήν την ενέργεια.
Τι σημαίνει αυτό?
Σε κατάσταση ασυνειδησίας, η δύναμη κινείται προς την γραμμικότητα.
Σε κατάσταση επίγνωσης, το συνειδητό άτομο πριμοδοτείται ενεργειακά να φτάσει στην ολοκλήρωση. Η δυσκολία του είναι ο μεγάλος μαγνητισμός της γραμμικής δυναμικής - γιατί η ενέργεια είναι προμαγνητισμένη λόγω του συλλογικού του Νησιού.
Ο άνθρωπος που ζει στην Κρήτη, πρέπει να είναι πολύ αποφασισμένος ότι θα σπάσει τον μαγνητισμό της βαρύτητας. Ότι θα πάρει όλη αυτή την ενέργεια και θα την πάει στην ορθή κατεύθυνση. Οπότε είναι σαν το Σύμπαν να σου δίνει μεγάλη προίκα, αλλά το τι έχουν κάνει όλοι οι υπόλοιποι με αυτήν την προίκα σε επηρεάζει την χρησιμοποιήσεις με τον ίδιο τρόπο μ’ εκείνους. Το Σύμπαν σου είπε : «Εγώ σου έδωσα μια μεγάλη προίκα και μια μεγάλη ευκαιρία. Οι άλλοι επένδυσαν μ’ έναν τρόπο την προίκα τους. Εσύ μπορείς να επιλέξεις να την χρησιμοποιήσεις αλλιώς. Αλλά πρέπει να το κάνεις αποφασιστικά και με αγάπη.
Επειδή το πεδίο της Πύλης είναι θεραπευτικό, δεν μπορεί το άτομο να συσχετιστεί μόνο με την δύναμη της βούλησης και της πυγμής. Χρειάζεται η πυγμή της βούλησης να στηρίζεται στην Αγάπη. Χρειάζεται να θέλεις να έχεις την πυγμή , αλλά όχι για να επιβάλεις κάτι σε σένα ή στη ζωή! Να το θέλεις διακαώς από πόθο αγάπης.
Το πεδίο εξωτερικά φαίνεται της πυγμής, αλλά εσωτερικά είναι πολύ λεπτοφυές. Δηλαδή με την ουσία του δεν μπορεί να συνδεθεί μια ψυχή η οποία κινείται μόνο με την πυγμή. Το πεδίο έχει την ικανότητα να αναγνωρίσει ποια ενέργεια στερείται επιβολής και εξουσιασμού.
Πάρε για παράδειγμα τον εαυτό σου όταν παίρνεις αποφάσεις που νομίζεις ότι είναι για το καλό σου, αλλά τις επιβάλεις σε σένα, σε καταπιέζεις και δεν σε σέβεσαι - τότε ακόμα και τον εαυτό σου κακοποιείς και δεν τον θεραπεύεις.
Το πεδίο της Κνωσού είναι δευτερευόντως ένα πεδίο μεγάλης διδασκαλίας. Δεν είναι όμως η διδασκαλία που απευθύνεται σε ψυχές υπνωτισμένες, που θέλουν να αναπαράγουν μηχανικά επαναλαμβάνοντας. Είναι μια θεραπεία που δίδεται από ζώντες δασκάλους, από ζώντα πνεύματα, προς ζώντα πνεύματα.
Στη Κνωσό λοιπόν, στο αιθερικό της πεδίο, κατοικούν πολλοί ζώντες δάσκαλοι Σοφίας - όχι γνώσεων. Με την έννοια ότι οι γνώσεις παύουν να είναι γνώσεις όταν έχουν εμποτιστεί στην αγάπη, και γίνονται ζώσα σοφία. Αυτό λοιπόν είναι ένα πεδίο ζώσης σοφίας, ζωντανό εδώ και 7.000 χρόνια - από τότε που δημιουργήθηκε.
Ο Καζαντζάκης ήταν Σείριος, και η φύση της δομής των σκέψεων του ήταν Σείρια. Εκ φύσεως αναζητούσε την αρμονία της δομής μέσα στην σκέψη . Παρότι άνδρας και παρότι σεβαστός, όσοι τον γνώρισαν από κοντά, γνώρισαν μια απίστευτα ευαίσθητη και μαλακή ψυχή.
Αυτό το παράδοξο είναι ο τρόπος να αισθανθείτε ή να συνδεθείτε με την αστρική Πύλη της Κνωσού. Είναι δυνατή η εξωτερική όψη γιατί είναι πολύ ευαίσθητο και μαλακό το εσωτερικό. Το κτίσμα διατηρείται στον Χρόνο γιατί έχει φτιαχτεί με την αρμονία της γεωμετρίας. Έτσι, ο Χρόνος το φθείρει πολύ πιο αργά.
Αν όμως ζούσε ο συμπατριώτης σας, ο Καζαντζάκης, θα έλεγε πως όλη η έμπνευσή του, η επίγνωση που απέκτησε και η ελευθερία που ανέκτησε ήταν γιατί αναγνώρισε και ένιωσε τις ποιότητες / πληροφορίες του πεδίου για το οποίο μιλούν σήμερα.
Τις ανέκτησε συνδεόμενος με την ουσία μέσα στο πεδίο και όχι με τους τοίχους γύρω από το πεδίο. Την έκτισε κατανοώντας την αγαθότητα, το πού τον οδηγεί η αγαθότητα, γιατί κατανόησε πως χωρίς την αγαθότητα δεν μπορούσε να είναι ελεύθερος. Έτσι κατανόησε το πως λειτουργεί ο φόβος και η ελπίδα. Αντίστροφα από ότι το κατανοούμε εμείς οι υπόλοιποι σήμερα. Εμείς το κατανοούμε εκ του αποτελέσματος, αυτός το κατανόησε εκ της αιτίας.
Ο ρόλος του Ιερού Ναού της Κνωσού είναι να διατηρηθεί η Πύλη ανέπαφη ώστε να εκπληρώσει τον ρόλο της. Υπάρχουν πολλά επιβαρυντικά φορτία πάνω σε αυτό το θεραπευτικό πεδίο, σαν να έχουν πέσει βαριά σύννεφα, που δεν αφήνουν να αναδυθεί η ομορφιά και οι ποιότητες αυτού του πεδίου.
Αυτό που μπορείτε να συνεισφέρετε –όλοι ανεξαιρέτως- είναι η συνειδητή σας πρόθεση «Να μείνει ανοιχτή η Πύλη της Θεραπείας και της Ζώσης Σοφίας» - κρατούμενη από την χορδή της καρδιάς σας. Η χορδή της καρδιάς του καθενός και η σύνδεση της καρδιάς με αυτήν την Πύλη αρκεί για να μείνει η Πύλη ανοικτή.
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ: Το νοσοκομείο που υπάρχει τώρα στην Κνωσό, το Βενιζέλειο, έχει καμία σχέση, που φτιάχτηκε εκεί?
Απάντηση: Καταλαβαίνετε ότι για να μιλάμε για τον μεγαλύτερο ναό θεραπείας μέσα από τους χρόνους και να χτίζετε ένα Νοσοκομείο.. μόνο τυχαίο δεν είναι. Τι θα ήταν πιο κατάλληλο να φτιαχτεί αν όχι αυτό; ΕΡΩΤΗΣΗ: Μόνο εκεί θέλουνε να πάνε κάποιοι γηραιότεροι, σε άλλο νοσοκομείο δεν πάνε…
Απάντηση: Είναι πολύ σοφοί αυτοί οι άνθρωποι. Σε αυτούς, ασυνείδητα υπάρχει ενεργοποιημένη η Ζώσα Σοφία. Έχουν επαφή. Ξέρουν οτι εκεί πρέπει να πάνε, ξέρουν ότι δεν είναι καθόλου το ίδιο το άλλο νοσοκομείο. Ξέρουν ότι εκεί δεν θα συμβεί μόνο μία θεραπεία που έχει να κάνει με το σώμα. Εκεί οι Αιθερικοί Θεραπευτές μπορούν να θεραπεύσουν πολλά κομμάτια των εαυτών τους. Επειδή ξέρουν ότι όλες οι θεραπείες έχουν να κάνουν με τον χρόνο, ξέρουν ότι μόνο εκεί μπορεί να γίνει το θαύμα – δηλαδή η απόλυτη και πλήρης ίαση.
Η Πύλη του χρόνου δίνει την δυνατότητα να συμβούν ακαριαία θαύματα, ακαριαίες αλλαγές, ακαριαίες θεραπείες ακόμα και στις πιο βαριές ασθένειες, εκεί που το μυαλό μας θεωρεί ότι η κατάσταση δεν μπορεί εύκολα να αλλάξει. Όμως αν κάποιος πάει πίσω στο χρόνο, εκεί που ξεκίνησε η αιτία για αυτό, και αλλάξει την αρχή μίας κατάστασης, εδώ απλά ακαριαία θα εμφανιστεί η ίαση. Όταν δεν υπάρχει αυτή η ενέργεια στις ρίζες του χρόνου τότε δεν μπορεί να υπάρχει και στα κλαδιά του χρόνου.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Μπορώ μέσα από διαλογισμό να δώσω θεραπεία είτε στον εαυτό μου είτε σε κάποιον άλλο μπορώ να ενεργοποιήσω το τσάκρα της καρδιάς μου με την πρόθεση να βρεθώ στον αιθερικό ναό, με τον σμαραγδένιο ναό και να ζητήσω θεραπεία
Απάντηση: Βεβαίως. Ένα πρακτικός τρόπος είναι να φανταστείτε έναν μακρόστενο κύλινδρο όπου στο πάνω μέρος του είναι ο Αιθερικός Ναός. Στο κάτω μέρος του κυλίνδρου είναι ο Ναός της Κνωσού, ο Ναός της Σμαραγδένιας Φλόγας . Κλείνετε τα μάτια σας και μπαίνετε μέσα στον κύλινδρο. Από κάτω, είναι ο ναός της Κνωσού γιατί είναι η γείωση, για να περάσει η ενέργεια στην βιολογία. Το πάνω μέρος είναι η ‘απογείωση’, τα αστρικά πεδία, οι χρόνοι.
Οπότε μπαίνετε ανάμεσα στα δύο πεδία. Κλείνετε τα μάτια και φαντάζεστε ότι ένα φως γεμίζει αυτόν τον κύλινδρο - ότι φως θέλετε. Καθώς είστε μέσα σ’ αυτόν τον κύλινδρο, ζητάτε απλώς θεραπεία, χωρίς να προσδιορίζετε τίποτα… Γιατί στον κύλινδρο αυτό θα δοθεί η θεραπεία στον βαθμό που είναι κατάλληλο και στα θέματα που είναι κατάλληλα. Η πιο σοφή χρήση του Κυλίνδρου του Ιλαρίωνα είναι «Μπαίνω μέσα στον κύλινδρο και ζητάω θεραπεία για ότι είναι κατάλληλο τώρα να θεραπευτεί».
ΕΡΩΤΗΣΗ: Πως βοηθάμε κάποιες ψυχές που φαίνεται να έχουν πρόβλημα.. Παίρνουμε πρωτοβουλία, να τους λέμε αυτά που ξέρουμε ή να τις προσπερνάμε...
Απάντηση: Είχε πει κάποιος πολύ σοφός, «Ζήτα για να λάβεις». Αν δεν ζητήσεις, δεν μπορείς να λάβεις. Εσύ ζητάς από Εμένα, αλλά αυτοί που συναντάς στο δρόμο δεν ζητούν από σένα. Δίνεις, εφ όσον ζητηθεί. Συνεισφέρεις, εφ΄όσον ζητηθεί. Εάν δεν ζητηθεί , οφείλεις να σεβαστείς την επιλογή του άλλου να μην ζητήσει. Χωρίς κακία όμως. Χωρίς επίκριση για το ότι ο άλλος δεν θέλει να αφυπνιστεί. Είναι απόλυτα δικαίωμα του. Είναι ελεύθερος και αγαπιέται ούτως ή άλλως. Ας μην θελήσει να αφυπνιστεί. Θα του επιτρέπεις να είναι ελεύθερος, θα του επιτρέπεις να αγαπιέται, παρόλο την επιλογή του να μείνει ακόμα σε μια ασυνείδητη κατάσταση συνειδητότητας. Και από την ασυνειδησία να θυμάσαι ότι βγαίνουν τα πιο υπέροχα λουλούδια. Είναι από αυτήν την κατάσταση που τα πιο αρωματικά λουλούδια φτάνουν να ανθίσουν. Όπως ανθίσατε εσείς, όπως έχουν ανθίσει χιλιάδες άλλες ψυχές, περνώντας από την ασυνειδησία βρίσκεις την δύναμη να γίνεις το λουλούδι που προοριζόσουν.
Να τιμάς και να σέβεσαι την επιλογή αυτού που δεν θέλει να προχωρήσει ή εκείνου που θέλει να εμποδίσει όσους προχωρούν. Η καλύτερη στάση είναι να σεβαστείς και να τιμήσεις την επιλογή και να μην την φοβηθείς. Δεν έχεις να φοβηθείς κάτι. Όλο το σύμπαν να θέλει να σε εμποδίσει να μην προχωρήσεις, δεν μπορεί να το κάνει γιατί έχεις προικιστεί με αυτόνομη δημιουργική ενέργεια! Όλος ο κόσμος, όλη η Γη να θέλει να μην προχωρήσεις, δεν μπορεί. Είσαι ένας αυτόνομος Συνδημιουργός μέσα στο Σύμπαν.
Αυτή είναι η γενική απάντηση που έχουν να δώσουν.
Η ειδική απάντηση όμως στο ίδιο θέμα είναι πως, παρόλα αυτά που ακούστηκαν, υπάρχουν κάποιες φορές, για διάφορους λόγους που μπορεί να νοιώσετε έντονα την καθοδήγηση ή το κάλεσμα να μιλήσετε σε κάποιον. Η προηγούμενη απάντηση είναι ο κανόνας. Και ένας κανόνας δεν είναι ποτέ καλός κανόνας αν δεν έχει επαρκείς εξαιρέσεις για να τον δυναμώνουν. Η εξαίρεση δεν αποδυναμώνει τον κανόνα. Η εξαίρεση γειώνει τον κανόνα. Όταν λοιπόν στην καρδιά σας το νοιώσετε ότι πρέπει να μιλήσετε, τότε είναι η ώρα για να μιλήσετε κι ας δεν έχει ζητηθεί από το άτομο. Μερικές φορές το θαύμα συμβαίνει χωρίς να έχει προσευχηθεί ο πιστός. Από μόνο του. Και το ίδιο ισχύει και για την βοήθεια, την υποστήριξη, την συνεισφορά προς μια άλλη ψυχή. Αλλά θα πρέπει να είστε αρκετά ευαίσθητοι ώστε να το αισθανθείτε στην καρδιά σας... Να νοιώσετε αυτή την βαθύτερη παρότρυνση να πείτε μια κουβέντα.
ΕΡΩΤΗΣΗ: .. δεν κατάλαβα την ερώτηση σχετικά με την αφύπνιση προς τους συνανθρώπους της, και πως αισθάνεται όταν προσπαθεί να τους μιλήσει για αυτό.
Απάντηση: Αποτελείς μια εξαίρεση. Εξαίρεση σε όλα τα προηγούμενα που ακούσατε, όπου κάποιο άτομο μπορεί να έχει συνέχεια αυτή την παρότρυνση μέσα του να μιλά για να αφυπνίσει, είναι εάν ανήκει σε μια ειδική ομάδα της οικογένειάς του Μιχαήλ. Μια μικρή ομάδα της οικογένειας του Μιχαήλ είναι η ομάδα που θα αποκαλούσαμε «Σπάστες» - αλλά με την καλή έννοια του όρου. Εδώ δεν ακούγεται καλό. Αλλά είναι breakers. Energy pattern breakers. Δεν ακούγεται ωραία η μετάφραση που έκανα.. μπορεί να βρω μια καλύτερη λέξη να το μεταφέρω … Θραύστες. Αυτοί λοιπόν οι θραύστες είναι μια μικρή ομάδα, η οποία εύκολα γίνετε αντιπαθής από τους πάντες. Αυτή η ομάδα, αποτελεί την πρώτη ομάδα κρούσης της οικογένειας του Μιχαήλ, η οποία συνήθως εισπράττει όλη τη δυσφορία, όλη τη τσατίλα, το τσινάω, δεν θέλω, παράτα μας, και γιατί αυτό, και γιατί εκείνο, και ποιος σου είπε εσένα, και α..σιχτήρ από δώ κλπ… ωραία πράγματα. Αυτή λοιπόν η μικρή ομάδα, είναι οι προπομποί, είναι η ομάδα που ψυχικά ανιχνεύει, σαν να έχει κεραίες ποιος είναι προς αφύπνιση… Το επόμενο κύμα αφύπνισης. Και τι κάνουν?
Είναι σαν τη μύγα με το μέλι. Πάνε κατευθείαν σ’ αυτόν που είναι η σειρά του να αφυπνιστεί. Τριγυρνούν γύρω του μέχρι να κάνουν την πρώτη θραύση του πεδίου του – αυτό είναι μεγάλη ενόχληση για το ενεργειακό σύστημα. Εκεί που το άτομο ήταν μία χαρά μέσα στο αδιέξοδο, μέσα σ’ ένα ωραίο κουτί, κάποιος ενοχλητικός εμφανίζεται και ανοίγει μία τρύπα στο κουτί με τις πληροφορίες που λέει… Ξαφνικά αυτό το ωραίο κουτάκι, έχει πρόβλημα. Κάποιος του άνοιξε μια τρύπα!
Οι Θραύστες δεν «κρατιούνται»… πρέπει να πουν την παραίνεση, την συμβουλή, ή το σχόλιο ή την προτροπή, ή ό,τι τους ήρθε τέλος πάντων. Αυτό ο Θραύστης το κάνει επάγγελμα. Είναι πλήρης εργασία . Κάθε τρεις και λίγο, πρέπει να ανοίξει μία τέτοια τρύπα… σε κάποιο κουτί.
Τώρα που είμαστε στην γη, δεν αναγνωρίζουμε εύκολα το τι πραγματικά κάνει ο άλλος. Γι’ αυτό, αυτή η πρώτη ομάδα του Μιχαήλ, είναι γενικώς η πιο αντιπαθής …Γιατί είναι αυτοί που ανοίγουν την πρώτη τρύπα στο κουτί. Η πρώτη τρύπα είναι αυτή που δημιουργεί τις μεγαλύτερες αντιδράσεις από όλες τις άλλες που θα ακολουθήσουν, γιατί εκεί που από κάτι ήταν συμπαγές, αυτή κάνει άρση της συνοχής του.
Αυτό που θέλουν να ακουστεί είναι το εξής:
Εσείς που ακούτε για την Ειδική Ομάδα του Μιχαήλ, να είστε επιεικής με αυτήν την δημιουργική ομάδα. Αυτή η ειδική ομάδα είναι οι θραύστες του εγκλωβισμού, του περιορισμού. Αυτή η ομάδα έχει λίγα μέλη… Καμία ψυχή δεν θέλει να είναι αντιπαθής στη Γη, κάποιες ψυχές όμως αγαπούν πολύ...
Αγαπούν τόσο που οι ίδιες οικειοθελώς έγιναν μέλη αυτής της ειδικής ομάδας. Αυτό που θέλουν να ακουστεί είναι πως αυτή η μικρή ομάδα η οποία είναι η πλέον αντιπαθής εδώ, είναι η ομάδα που έχει τις ψυχές με την περισσότερη αγάπη… Χρειάζεται πολύ αγάπη για να μπορέσεις να μπεις στην προσωπικότητα, και να κάνεις κάτι που μέσα σου ξέρεις ότι θα πονέσει, ότι θα σε κάνει αντιπαθή, ότι θα ενοχλήσει, θα διαταράξει και θα ανατρέψει. Το μόνο που σε κάνει να το συνεχίζεις και να μην σταματάς , είναι κάτι τελείως ασυνείδητο, μια δύναμη μέσα σου, που δεν μπορείς να την αποφύγεις. Αυτή δεν είναι η δύναμη του σκοπού. Αυτή είναι η δύναμη της αγάπης, που σε δέσμευσε σε αυτόν τον σκοπό. Καταλαβαίνετε? Δεν είναι ο ίδιος ο σκοπός . Είναι οτι η αγάπη της ψυχής αφοσιώθηκε και διάλεξε αυτό το σκοπό. Και άρα αυτό που σε δένει και σε κρατά εκεί, δεν είναι το πόσο αποφασισμένος είσαι στο σκοπό σου, είναι το πόσο πολύ αγαπάς. Και επειδή αγαπάς πολύ, διάλεξες αυτό το σκοπό. Ο σκοπός είναι ο αποτέλεσμα και όχι η αιτία.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Τα άτομα τα οποία ξέρουν, οι θεραπευτές… τους έλκει πολύ η Κνωσός?
Απάντηση : Ναι. Μιλούν όμως για δύο είδη θεραπευτών. Είναι οι κλασσικοί θεραπευτές όπως τους γνωρίζουμε, αλλά είναι και οι θεραπευτές που θεραπεύουν μέσα στο χρόνο, αστρικοί θεραπευτές. Και τους δύο έλκει. Μπορεί ένας θεραπευτής να είναι εξαιρετικός να κάνει αναδρομές ή προδρομές θεραπεύοντας έτσι τις αιτίες ενός προβλήματος -πίσω ή μπρός τον χρόνο. Αυτοί είναι θεραπευτές που θεραπεύουν μέσα από τους διαδρόμους του χρόνου.
Όμως και εκείνοι που νομίζουν ότι θεραπεύουν με ρείκι ,ή reconnection, ή κάτι άλλο .. οι οποίοι νομίζουν ότι θεραπεύουν με αυτή την μέθοδο, στην πραγματικότητα θεραπεύουν και αυτοί μέσα από το χρόνο. Απλά εκείνοι δεν πάνε κατευθείαν στο χρόνο, έχουν βρει έναν τρόπο να συνδέονται με τον χρόνο, για να φέρουν την θεραπεία. Δεν υπάρχει θεραπεία, χωρίς να μπεις σε έναν διάδρομο χρόνου. Κάθε θεραπεία χρειάζεται σύνδεση με ένα χρόνο, στον οποίο έχει προκύψει η αιτία του προβλήματος. Άρα κάθε θεραπεία δουλεύει στο παρελθόν (ή στο μέλλον), για να αλλάξει το παρόν.
Απλώς όταν κάνουμε ρέικι (που είναι το πιο γνωστό σε όλους), εμείς νομίζουμε ότι η θεραπεία γίνεται γιατί συντονιζόμαστε με το ρέικι, όμως στην πραγματικότητα συντονιζόμαστε μέσω της συχνότητας του ρέικι, με τους αστρικούς χρονοδιαδρόμους. Έτσι έρχεται η θεραπεία, είναι σαν ένα τρίγωνο. Κάνεις το σύμβολο, συντονίζεσαι με την σωστή συχνότητα, πάς στον σωστό χρονοδιάδρομο, έχεις το σωστό αποτέλεσμα.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Έχω δει, να ανεβάζω την ψυχή άλλου ατόμου σε άλλο επίπεδο…. .για θεραπεία… Είναι η Πύλη στη Κνωσό? Υπήρχε βωμός. Έχω το άτομο μπροστά μου, εγώ είμαι με άσπρο μανδύα…. το ανεβάζω και εκεί το περιμένουν τα όντα που θα το θεραπεύσουν…
Απάντηση: Ναι. Είναι ακόμα καλύτερα αν το κάνεις μέσα στον κύλινδρο. Γιατί έτσι δεν θα υπάρχουν ενεργειακές επιβαρύνσεις σε σένα. Ναι, υπήρχε βωμός παλιά. Αυτό που ακούσατε από την Χ… να περιγράφει είναι ακριβώς ο τρόπος που δούλευαν οι Ιερείς θεραπευτές ,για την ακρίβεια Ιέρειες θεραπεύτριες στην Κνωσό παλαιότερα.
Έκαναν αυτήν την αιώρηση. Υπήρχαν ειδικοί χώροι, που είχαν βωμούς - άλταρς, μικροί χώροι. Δεν είχαν μεγάλους χώρους για αυτό. Οι θεραπείες γινόταν σε μικρότερους χώρους, τα Δώματα της Θεραπείας. Έτσι ήταν η γεωμετρία του Ναού. Σε αυτά τα θεραπευτικά δώματα, υπήρχαν επίπεδοι κρύσταλλοι, οβάλ ή στρογγυλοί, πάνω στους οποίους ξάπλωνε ο άνθρωπος, ο οποίος είχε κάποιο θέμα, όχι μόνο σωματικό. Αυτοί οι κρύσταλλοι συνήθως είχαν χρώμα σαν του φίλντισι ή ένα απαλό ροζ χρώμα. Σπανίως έβαζαν τον ασθενή πάνω σε σμαραγδένιο επίπεδο κρύσταλλο. Πολύ σπάνια.
Συνήθως χρησιμοποιούσαν σμαραγδένιους κρυστάλλους, Ο Μέγας Μύστης ή Ανώτατη Αρχιέρεια ή Αρχιερέας, γιατί χρειαζόταν η συνειδητότητα να είναι αφομοιωμένη και γειωμένη, αλλιώς ήταν επικίνδυνο για την συνοχή των πεδίων να βάλουν κάποιον πάνω σε σμαραγδένιους κρυστάλλους. Είχαν τρείς (3) σμαραγδένιους σμαραγδένιους, ενώ είχαν 13 ροζ, και 26 φιλντισένιους κρυστάλλους.
Η αιώρηση γινόταν πως:
Ξάπλωναν το άτομο. Συνήθως υπήρχε ένας άνδρας, ο οποίος στεκόταν στο νότιο μέρος του ασθενούς, το σώμα του ασθενούς κοίταγε προς τον νότο, το κεφάλι του ήταν στο Βορρά. Στα πόδια στεκόταν ο Ιερέας ή ο θεραπευτής, και γύρω-γύρω ανάλογα ήταν διάφορες θεραπεύτριες. Είχαν κάποιους ήχους, που τους δονούσαν με καθαρότητα, οι οποίοι σιγά-σιγά ηχητικά έπαλλαν το σώμα του ασθενούς, και αυτός ο ήχος δημιουργούσε ένα μούδιασμα αργά και σταδιακά. Όταν το σώμα είναι μουδιασμένο δεν έχει αίσθηση βαρύτητας. Τα ηχητικά κύματα αλλάζουν την δομή της μάζας μέσα στην βιολογία. Αυτό το μούδιασμα δίνει την δυνατότητα στους κατάλληλους ήχους όταν ακουστούν να κινήσουν την μουδιασμένη μάζα και να μπορέσει να αιωρηθεί.
Υπάρχει λόγος που οι θεραπείες γίνονται πάντα μέσα στον κύλινδρο, αλλά ποτέ στη βάση ή στην κορυφή του. Ο λόγος είναι πως όταν το βιολογικό σώμα δεν κάνει επαφή με κάτι υλικό και είναι τελείως αιωρούμενο, είναι λιγότερο γειωμένο. Αυτό δίνει την δυνατότητα σε υψηλότερες συχνότητες να μπουν στο πεδίο, για να γίνει η ενεργειακή αλλαγή. Είναι σαν να κόβεται για λίγο ο Ομφάλιος Λώρος με το σώμα.
Κάποιοι θεραπευτές έχουν καταλάβει ότι η αιώρηση είναι κάτι πολύ σημαντικό. Έχουν αρχίσει και φτιάχνουν βάσεις θεραπείας που δεν είναι συμπαγείς, είναι σαν περίγραμμα, στο οποίο ξαπλώνει ο ασθενής. Στηρίζεσαι σ’ ένα περίγραμμα, ενώ ουσιαστικά το σώμα σου είναι στον αέρα. Απλά στηρίζεται σε κάποια σημεία. Έχουν δηλαδή μειώσει πάρα πολύ την επαφή του σώματος με άλλα φορτία.
Επίσης, ανάλογα με το μέρος πάνω στο οποίο ξαπλώνει μια βιολογία, αν αυτό έχει μεταλλικά πόδια, αυτό αλλάζει τα πάντα, γιατί κάνει μεγάλη παρέμβαση στα ενεργειακά φορτία, στις πολώσεις. Αν είναι όλο μέταλλο κάνει ακόμα περισσότερο. Αν είναι όλο ξύλο, κάνει λιγότερο. Εντούτοις και στις τρεις περιπτώσεις, βαραίνει την ενέργεια γιατί την έχει συνδεδεμένη με το μαγνητικό της Γης σε πρώτη επαφή. Ούτως ή άλλως το σώμα ακόμα και αν το αιωρήσεις, έχει επαφή με το μαγνητικό της Γης, απλά είναι πολύ πιο ασθενής η επαφή του. Αυτό δίνει πολύ μεγαλύτερη δυνατότητα στα αιθέρια μαγνητικά, που δεν είναι όμως μαγνητικά, είναι ηλεκτρικά πιο πολύ, να μπορέσουν να λειτουργήσουνε πάνω στο άτομο. Η αιώρηση λοιπόν είναι ένας τρόπος να γίνονται πολύ μεγαλύτερες η ουσιαστικότερες θεραπείες.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Αιώρηση του φυσικού σώματος και η αιώρηση του αστρικού σώματος είναι το ίδιο;
Απάντηση: Είναι μια πολύ καλή εναλλακτική, εφόσον το πρώτο δεν μπορεί να συμβεί. Είναι αυτό που θα έλεγαν ότι κάνει ο αντιγραφέας στο σύμπαν. Όταν δεν μπορεί να το κάνει με το φυσικό σώμα, το κάνει με το αστρικό.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Κάποια από Αθήνα που δεν ξέρει για ποιο λόγο ήρθε στο νησί και έχει ταχυπαλμίες, αναρωτιέται αν ήρθε επειδή έχει πρόβλημα υγείας ή επειδή είναι η οικογένειά της εδώ.
Απάντηση : Δεν ήρθες για αυτό το λόγο εδώ. Ο λόγος που έχεις ταχυπαλμία είναι γιατί νοιώθεις τα πεδία που ανήκουν στον Ραφαήλ και στην Μαρία. Αυτά τα πεδία πάντα σου προκαλούν μια ταχυπαλμία στην καρδιά. Αυτή είναι η ταχυκαρδία σου. Η καρδιά πεταρίζει από νοσταλγία. Θέλει να φτερουγίσει και να πάει, παρότι δεν ανήκεις στην οικογένεια του Ραφαήλ. Είσαι πιο πολύ παιδί της Μαρίας και του Γαβριήλ.
Εντούτοις, οι συχνότητες αυτές είναι τόσο κοντά, τα πεδία είναι τόσο συγγενή, που η καρδιά σου τα αναγνωρίζει. Θέλει να φύγει, να πετάξει, να πάει εκεί που ξέρει. Από την άλλη, η καρδιά ξέρει ότι θα μείνει τώρα εδώ, ξέρει ότι έχει κάτι να κάνει, ξέρει ότι είναι εδώ για κάποιο λόγο, και έχεις μεγάλο σκοπό.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Πως μπορούμε να βοηθήσουμε κάποιον όταν αυτός λέει ότι θέλει να γίνει καλά, αλλά βάζει εμπόδια και δεν θέλει να βοηθηθεί από κάποια θεραπεία;
Απάντηση: Δεν υπάρχει καμία δύναμη στο κόσμο που μπορεί να υπερβεί και να υπερισχύσει της βαθύτερης επιλογής μιας ψυχής. Δεν υπάρχει. Κάθε ψυχή είναι ένας αυτόνομος και πλήρης δημιουργός. Και δεν μπορεί να κάνει τίποτα κάποιος όταν μια ψυχή έχει μια βαθύτερη επιλογή. Αυτό δεν σημαίνει ότι η ίδια αυτή ψυχή που είχε αυτή τη βαθύτερη επιλογή, την επόμενη στιγμή δεν θα αλλάξει. Βλέπετε έναν άνθρωπο που φαίνεται τόσο αποφασισμένος να θεραπευτεί, αλλά από την άλλη «γνωρίζετε» ότι μέσα του δεν θέλει.
Όταν λοιπόν βλέπετε μια ψυχή που δεν εννοεί πραγματικά την θεραπεία, πρέπει να θυμάστε ότι αυτό δεν σημαίνει πως το ίδιο θα ισχύει αύριο το πρωί. Μερικές φορές είναι μετά την ώρα που η ψυχή βρεθεί μπροστά στο κρίσιμο δίλλημα που αποφασίζει να το υπερβεί. Όπως πριν αναχωρήσει κάποιος υπάρχει μια αναλαμπή, έτσι και πριν λύσει η ψυχή ένα μεγάλο θέμα, υπάρχει ένας τοίχος. Οι μεγαλύτερες εκπλήξεις συμβαίνουν σε πεδία ψυχών οι οποίες έχουν ορθώσει τον τοίχο. Αυτές κάνουν μετά από κάποιο διάστημα την πλήρη αναστροφή.
Όταν κάποιος λέει «ναι εγώ θέλω να θεραπευτώ», αλλά στην πράξη όλα όσα λέει και κάνει δείχνουν ότι δεν το εννοεί, είναι μάταιο να προσπαθήσετε μιλώντας να τον μεταπείσετε. Τζάμπα ενέργεια, τζάμπα χρόνος, τζάμπα αναπνοές. Είναι τελείως μάταιο.
Η καλύτερη διαχείριση είναι ενώ θα περιμένει ότι θα επιμείνετε, εσείς να μην το κάνετε. Είναι η έκπληξη. Η έκπληξη είναι μέγας αρωγός της θεραπείας. Εκείνος περιμένει ότι θα επιμείνετε για το καλό του, και εσείς λειτουργείτε σαν να μην δίνετε φράγκο. Η ψυχή μένει έκπληκτη, αιωρούμενη! Τι έγινε; Δεν θα ενδιαφερθεί; Γιατί δεν ενδιαφέρεται για μένα; Για την ακρίβεια δεν είναι η ψυχή. Είναι ένα ενδιάμεσο πεδίο, ανάμεσα στο ψυχικό πεδίο και στο πεδίο της βιολογίας. Θα το λέγαμε ένα interface πεδίο, ανάμεσα στην ψυχή και στην βιολογία , ή προσωπικότητα.
Σε αυτό το interface, το ενδιάμεσο πεδίο, όταν εσείς δεν λειτουργήσετε όπως αναμένεται και βαθύτερα προσδοκάται, τότε δημιουργείτε ένα τεράστιο ρήγμα. Γιατί αυτό το πεδίο είναι πολύ βέβαιο, ότι εσείς θα επιμείνετε και ποντάρει ότι θα επιμείνετε για να το δυναμώσετε. Λέει: πίεσε με , θέλω να με σπρώξεις, θέλω να με αναγκάσεις. Όσο εσείς δεν το κάνετε, αυτό αποδυναμώνεται. Αν τσιμπήσετε το δόλωμά του, το ενδιάμεσο πεδίο δυναμώνει. Έτσι αυξάνει την ενέργειά του.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Μια κυρία ρωτάει σχετικά με τον 27χρονο γιο της -αν θα ασχοληθεί μαζί του… και ποιος ο ρόλος της;
Απάντηση: Ο ρόλος σου είναι να κάνεις τα πάντα από μακριά. Δεν χρειάζεται να αυξηθεί η ενέργεια του προβλήματος, και η κοντινή επαφή, και οι συζητήσεις για το πρόβλημα αυξάνουν την ενέργεια του προβλήματος. Δυναμώνουν την πεποίθησή του ότι όντως είναι εγκλωβισμένος. Του επιβεβαιώνουν ότι όντως έχει φθάσει σε αδιέξοδο, ότι είναι σε μια πολύ προβληματική κατάσταση. ‘Άρα κάθε συζήτηση για τα προβλήματα, τον φέρνει σε μια θέση χειρότερη από την προηγούμενη γιατί επιβεβαιώνει τα προβλήματα και δεν του αφήνει κανένα περιθώριο να νοιώσει ότι δεν είναι ούτε εγκλωβισμένος, ούτε παγιδευμένος, και ότι υπάρχουν λύσεις.
Άρα σε αυτή τη περίπτωση, αυτό που κάνει κάποιος είναι ,από μακριά, δουλεύει για την λύση. Είτε θέλει να τον οραματίζεται, είτε θέλει να τον βάζει στον Κύλινδρο του Ιλαρίωνα. Μπορεί να του στέλνει εικόνες που τον/την βλέπει να είναι απόλυτα καλά, να έχει λύσει όλα τα θέματα, να έχει ξεπεράσει την φάση, να έχει βρει καινούργια δουλειά. Μπορεί να τον βλέπει ψυχολογικά ακμαιότατο με το ηθικό αναπτερωμένο. Αυτή είναι η πιο σύντομη συμπυκνωμένη θεραπεία που μπορείς να δώσεις σε κάποιον που αγαπάς. Είναι compact γιατί φέρνεις σ’ εκείνον το αποτέλεσμα, αντί να περιμένεις πότε το αποτέλεσμα θα δημιουργηθεί… που μπορεί να δημιουργηθεί σε ένα χρόνο ή σε δύο. Εσύ πας σε δύο χρόνια μετά, και πάλι θεραπεία με το χρόνο, και αρχίζεις και τραβάς και φέρνεις το αποτέλεσμα εδώ. Κόβεις φέτες από το χρόνο. Κόβεις –ράβεις, κόβεις-ράβεις… και αυτός μειώνεται και έρχεται και κάθεται εδώ. Αν λοιπόν θέλετε να συνεισφέρετε λύσεις, πρέπει να πάτε στην μερίδα του χρόνου όπου εκεί είναι η τέλεια λύση.
Δεν ξέρετε ακριβώς ποια είναι η τέλεια λύση για κάθε θέμα , αλλά ξέρετε ότι ο άνθρωπος που αγαπάτε, αν λυνόταν το πρόβλημά του, θα ήταν χαρούμενος. Θ α ήταν συναισθηματικά καλά, η ζωή του θα ήταν μια χαρά, οι δουλειές του θα πήγαιναν πολύ καλά, θα τον βλέπατε σε μια πάρα πολύ καλή κατάσταση. Αυτό πρέπει να κάνετε.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Κάποια κυρία ανάφερε τα σύμβολα (πέλεκυ και κέρας) που την βοήθησαν.
Απάντηση: Καταρχήν, ανάλογα με το πεδίο από το οποίο κάποιος κοιτάει, το ίδιο σύμβολο έχει πολλές ερμηνείες. Δεν έχει μια. Όμως σε ένα βαθμό που μπορεί να ικανοποιήσει τους πάντες ως απάντηση, λένε, το νόημα του Διπλού Πέλεκυ είναι πως για να βρίσκεσαι στην ισορροπία της κεντρικής ζώνης, της κάθετης ζωής, χρειάζονται δυο ισορροποιημένα φορτία, δεξιά και αριστερά. Δυο ισορροποιημένα, πλήρως διαμορφωμένα πεδία, αρσενικό και θηλυκό. Χρειάζεται να στέκεσαι ανάμεσα στον νου και ανάμεσα στην καρδιά. Χρειάζεται να μπορείς να μπορείς να είσαι οξυδερκής και στο Νου και στην Καρδιά.
Άλλες ερμηνείες θα ήταν πως ο διπλός πέλεκυς , στην πραγματικότητα έχει τρία στοιχεία: τα δύο ίσα μέρη και τον κάθετο άξονα. Αυτό συμβόλιζε την συμμαχία τριών αστρικών φυλών: Ανδρομέδειων, ο κάθετος άξονας, Πλειάδιων και Σείριων, δεξιά και αριστερά. Αυτή ήταν μία συμμαχία για την δημιουργία ενός καινούργιου πολιτισμού, μιας καινούργιας αντίληψης στη Γη.
Για τον Ταύρο. Μας θυμίζουν ότι λέμε χαρακτηριστικά, «Είσαι καλά στη ζωή, αλλά πρέπει να πιάσεις τον Ταύρο από τα κέρατα» και με αυτό εννοούμε ότι πρέπει να πιάσεις το ζωώδες μέρος του εαυτού σου, το άγριο μέρος του εαυτού σου από τα σημεία που είναι η δύναμη του. Η δύναμη του Ταύρου φαίνεται στο σώμα, αλλά το σώμα μόνο του δεν θα μπορούσε να σκοτώσει. Είναι τα κέρατα που σκοτώνουν. Άρα τα όπλα του ταύρου είναι τα κέρατα του. Ο ταύρος λοιπόν συνειδησιακά είναι σημαντικός γιατί συμβολίζει την κυριαρχία του πνεύματος, την δύναμη του πνεύματος να κυριαρχεί, να τιθασεύει και να δαμάζει τα ζωώδη μέρη και ένστικτα γιατί αυτά είναι τα σημεία αδυναμίας και κλίσης προς την προσωπικότητα και τον φόβο.
Επίσης λένε, πως ο Ταύρος δείχνει στην τωρινή εποχή, όπως και τότε, πως το ζωώδες μέρος έχει μια δική του δύναμη: την δύναμη να μας συντηρήσει, να μας στηρίξει. Ο ταύρος κάποτε συμβόλιζε και την δύναμη της ίδιας της Γαίας να στηρίξει την ανθρωπότητα. Δηλαδή, μπορείς να ανέβεις πάνω του και να κάτσεις χωρίς να νιώθει σημαντική επιβάρυνση. Μπορεί να σου δώσει το κρέας του και να ζήσεις, μπορεί να χωθείς δίπλα του να ξαπλώσεις και να βρεις ζεστασιά και καταφύγιο. Ήταν λοιπόν και ένα σύμβολο που βοηθούσε την ενσαρκωμένη ψυχή να μην φοβάται την ύλη, να νοιώθει ότι η ύλη είναι γα υποστήριξη και συμμαχία.
Επίσης, λένε πως τα δύο κέρατα και το κρανίο του Ταύρου είχαν την ενέργεια αυτού που σε μας σήμερα είναι το Ιερό Δισκοπότηρο. Η έννοια και ο συμβολισμός αυτός ήταν: μόνο όταν μπορέσεις την πιο σκληρή και συμπαγή ύλη -όπως είναι το κρανίο ενός ταύρου, να διαβρώσεις, να την αδειάσεις και μέσα σε αυτήν να ενσταλάξεις το υγρό της ζωής – μόν όταν εσύ μπεις πλήρως στην ύλη χωρίς να την φοβάσαι και την αφήσεις να πλαστεί και να σε πλάσει--, μόνο τότε μπορείς πλήρως να αξιοποιήσεις το νέκταρ, το οποίο θα σου δώσει για να πιείς, που θα είναι το δικό σου Ιερό Δισκοπότηρο. Δεν ξέρω αν το καταλαβαίνετε αυτό…
ΕΡΩΤΗΣΗ: Κάτι περισσότερο…
Απάντηση: Είναι η ζύμωση της ζωής που βγάζει από μέσα σου την ουσία σου, το νέκταρ της ψυχής σου, σε πλάθει σε κάτι καλύτερο από αυτό που ήσουν. Εάν φοβάσαι την ζωή δεν πλάθεσαι. Θα μείνεις μια άδεια κούπα.
Είναι η συμπαγής ύλης της πραγματικότητας , η άχαρη πραγματικότητα, η σκληρότητα ενός κρανίου, η πραγματικότητα μέσα στην οποία μπαίνεις και ζυμώνεσαι και από την οποία βγαίνει το πιο υπέροχο απόσταγμα, που είναι η ουσία της δικής σου ύπαρξης, την οποία μεταλαμβάνεις χάρη σε αυτό.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Ο έρωτας της Πασιφάρης με τον Ταύρο του Απόλλωνα είναι Μύθος?
Απάντηση: Αυτό που έφτασε σε μας για τον Μινώταυρο, λένε ότι δεν έχει καμία σχέση με Μινώταυρο… Αυτό ήταν ο συμβολισμός της συνένωσης τριών φυλών μέσα στην ύλη, της σύνδεσης των πεδίων. Συμβόλιζε τον εμποτισμό των υλικών πεδίων με συγκεκριμένες συχνότητες άλλων πεδίων. Αυτές οι συχνότητες, συμβολίστηκαν με τον Μίνωα και τον Ταύρο. Το πάντρεμα δύο διαφορετικών πραγματικοτήτων σε μία τρίτη.
Αυτός ο οποίος πήδηξε από το βράχο ο Αιγέας, και χάρη σε αυτόν πήρε το όνομα του το Αιγαίο, δεν πήδηξε ποτέ από κανέναν βράχο. Δεν πήδηξε από κανένα βράχο. Και αυτό ήταν μια σκόπιμη παραφθορά της ιστορίας, για να επιβεβαιωθεί η εσωτερική πεποίθηση πως δεν μπορείτε να δημιουργήσετε ένα καλό τέλος στις ζωές σας.
Αυτός ο Βασιλιάς (ο Αιγέας) ήταν πολύ σοφός και είχε πολύ καλή σύνδεση. Λάμβανε συνειδητά καθοδήγηση. Ήξερε, πριν φύγει ο γιός του (ο Θησέας) ότι ο γιός του δεν θα γύρναγε, γιατί αυτό ήταν το πιο πιθανό σενάριο να συμβεί. Αυτό ήταν το γραμμικό πεπρωμένο. Ο λόγος λοιπόν που είχε αγωνία για το αν θα επιστρέψει ο γιός του ήταν ότι γνώριζε πως οι περισσότερες πιθανότητες ήταν αρνητικές και πως αυτό θα συνέβαινε εάν ο γιος του έμενε στην γραμμική του δυναμική.
Θυμηθείτε πως το να επικρατήσει και να διαδοθεί το γραμμικό πεπρωμένο, ενισχύει τα γραμμικά πεπρωμένα των υπολοίπων. Βοηθά να ενδυναμωθεί η πεποίθηση ότι δεν μπορείς να ξεγλιστρήσεις από το γραμμικό πεπρωμένο. Η διάδοση περί αυτοκτονίας ήταν μια αναίρεση της συνεισφοράς αυτού του Βασιλιά στην συνειδητότητα της ανθρωπότητας, γιατί η πραγματική συνεισφορά του δεν αναγνωρίστηκε, αλλά αλλοιώθηκε, ενώ θα μπορούσε να είναι μια μνήμη πίσω στο χρόνο η οποία δίνει δύναμη, πίστη, και εμπιστοσύνη σε σας. Αντίθετα, έτσι όπως αλλοιώθηκε, δυναμώνει και επιβεβαιώνει την αβεβαιότητα, και την πεποίθηση ότι δεν μπορεί κάποιος να έχει θετική έκβαση στην ζωή του, όσο καλός και σοφός να είναι.
Συνεχίζω την ιστορία για να σας πω ότι ενώ το πιθανότερο δυναμικό ήταν ότι δεν θα γύρναγε, και ο Αιγέας δικαιολογημένα είχε την ανησυχία, την τελευταία στιγμή ο Αιγέας έλαβε την καθοδήγηση. Πήγε πράγματι στον βράχο και πήρε την καθοδήγηση, το προηγούμενο βράδυ. Ήξερε πλέον ότι το παιδί του θα γυρίσει. Ήξερε ότι κάτι είχε αλλάξει. Αλλά ήξερε επίσης ότι ο γιός του θα αποτελούσε μια σημαντική συνέχεια της σποράς που εκείνος έκανε. Ήξερε ότι ο γιός του είχε βγει από το γραμμικό πεπρωμένο, και ότι θα προχώραγε να εκπληρώσει το αστρικό του πεπρωμένο της ύπαρξής του. Και ήξερε ότι χάρη σε αυτό που συνέβη στο γιό του, αν η ιστορία μεταφερόταν ακριβώς όπως ήταν, πως τότε η ιστορία του θα ήταν μία ιστορία απίστευτης έμπνευσης για άλλους ανθρώπους, θα ήταν μια ιστορία απίστευτης ενδυνάμωσης για άλλους. Ο Αιγέας είχε πει σε άλλους την καθοδήγηση που έλαβε για τον γιό του και την υπέρβαση του γραμμικού του πεπρωμένου. Δεν το είχε κρατήσει μυστικό, γιατί ήταν μία πληροφορία μεγάλης χαράς και ανάτασης.
Το ίδιο ακριβώς που ακούτε με αυτή την ιστορία, έχει συμβεί με πάρα πολλές άλλες ιστορίες διασήμων της αρχαιότητας. Αυτά που έχετε μάθει ότι έκαναν ή ότι έγιναν, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που πραγματικά συνέβησαν.
Όπως δεν είπε ποτέ κανένας πως η Κρήτη ήταν Ναός της Μητέρας, όπως δεν ακούστηκε ποτέ ότι οι ενέργειες τις οποίες τιμούσε το νησί ήταν ενέργειες του Ιερού θηλυκού, και όπως πολλά άλλα πράγματα τα μάθαμε στραβά - όπως ας πούμε ότι ο Θεός δίνει το κακό και το καλό.
Η ιστορία της Αριάδνης με το Κουβάρι. Η άκρη των απαντήσεων. Η αρχή της αφύπνισης. Η αποδοχή της αφύπνισης. Αυτός είναι ο Μίτος. Δέχομαι να καταλάβω ποιος είμαι. Γιατί είμαι εδώ. Τι έχω έρθει να κάνω. Αυτός είναι ο Μίτος της Αριάδνης του καθενός μας.
Σας Ευχαριστώ.

Χαριτινη Χριστακου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου